Bu Blogda Ara

18 Temmuz 2014 Cuma

Pädagogische Arbeitsgemeinschaft Mannheim (PadAg) 1. Yaşını Kutladı

Foto: http://frusciantefm.weebly.com/
[Seher Kuzu Sönmez] - 2013 yılı Temmuz ayında Mannheim ve Rhein-Neckar bölgesinde görev yapan 9 pedagogun bir araya gelmesiyle kurulan ve geçen süre içerisinde yaklaşık 80 üyeye ulaşan Pädagogische Arbeitsgemeinschaft Mannheim 1. yılını kutladı.

Mannheim Connecticum e.V.'da 16 temmuz 2014 günü gerçekleştirilen organizasyonda üyeleri ve arasında Mannheim Göç ve Uyum Sorumlusu Claus Preißler'in de bulunduğu konuklarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen topluluk, bu vesileyle 1. yaşlarını da kutladı.

PadAg sözcüleri Büşra Çelik ve Meryem Atıcı, hedeflerinin Mannheim ve Rhein-Neckar bölgesinde eğitim alanında hizmet veren eğitimcileri biraraya toplamak, bilgi paylaşımların da bulunmak, bölgedeki öğrenci ve ailelerinin problemlerine destek olabilmek olduğunu belirtti.

Foto: http://frusciantefm.weebly.com/
Toplantıda bir konuşma yapan Mannheim Göç ve Uyum Sorumlusu Claus Preißler, Mannheim ve çevresinde yürüttükleri uyum çalışmaları hakkında bilgi verdi ve bu çalışmalarda farklı kültürleri ve inançları temsil eden topluluklarla çalışmaktan keyif aldıklarını ifade etti. Preißler, özellikle kadınların sivil toplum kuruluşları oluşturmalarının önemine değindi ve böyle bir topluluğun varlığının Mannheim Belediyesi için çok önemli olduğunu belirtti.

Katılımcılardan Derya Şen'e göre organizasyon detayına kadar düşünülmüştü. Arzu Yüksel ise, "Merak ettiğim soruları rahatlıkla sorabildim." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder