Bu Blogda Ara

10 Şubat 2014 Pazartesi

Canan Onural - 3D Romanlar: I, Kum Saati - Sonsuzdan Sonsuza Akan Kumlar



[KanalKultur] - Canan Onural, "3D Romanlar: I, Kum Saati" adlı sergsiyle 23 kasım 2013 - 28 şubat 2014 tarihleri arasında Kore Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sergide 20 adet modern Türk resmi ve kabartma eseri yer alıyor.

Sanatçı; mücevher tasarımları, rölyef ve heykellerine altın, gümüş, çelik, polyester ve bronz döküm ile hayat veriyor.

Resimlerinde çeşitli malzemeler ve kendi geliştirdiği teknikleri kullanarak, çoğu zaman da tek tek döktüğü parçaları tuvalde birleştirerek, seyredeni, tüm duyulara açtığı kapıdan "3.Boyut"a geçmeye davet ediyor.

3D Romanlar dizisinin ilki olan "Kum Saati", sanatçının uzun soluklu sanat profilindeki görsel mitolojilerin izlerini yansıtıyor.

Sonsuzdan sonsuza akan kumlar ile ilk romanın girişi yapılıyor. İlk bölümlerde "hava", "su", "toprak" ve "ateş" dokusu tuvallerde kurguya uygun formlara bürünüyor; oluşumun sancılı süreci için dokunma duyusuna gizli bir davet gönderiyor.

Kaosun atlatılmasıyla medeniyetler kum içine karışıp birlikte dökülmeye başlıyor...

Son kum tanesi bitişin ilk kıvılcımı oluyor...

Canan Onural

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni 1980'de bitirdi. 1986'da SUNY at Buffalo'da (USA) master çalışmasını tamamladı. Eğitimci, mühendis, yönetici ve danışman olarak çalıştı. [KanalKultur]

Canan Onural - 3D Romanlar: I, Kum Saati / 23 kasım 2013 - 28 şubat 2014; Kore Büyükelçiliği, Kore Kültür Merkezi Sergi Salonu, Paris Cad. No: 74, Çankaya - Ankara; Tel.: (0312) 468 30 50 ve 61

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder